Terug naar overzicht

Rijksstraatweg 321, Leersum

Rijksstraatweg 321, Leersum

Op een zeer prominente locatie op de Utrechtse Heuvelrug ligt dit uit 1817 daterende magnifieke rijks monumentale NSW-Landgoed, genaamd ‘Dartheide’, gebouwd in strakke neoclassicistische stijl. Voorheen maakte deze buitenplaats deel uit van Landgoed Broekhuizen en heeft een rijke geschiedenis.

Een fantastische buitenplaats met prachtig bewaard gebleven details zoals een marmerenvloer, houten vloeren en vensterluiken aan de binnen- en buitenzijde. De mooi aangelegde tuin met een oppervlakte van ruim 6.800 m² biedt naast rust, ruimte en natuur ook volop parkeerruimte. De inhoud van de buitenplaats meet maar liefst ca. 2.380m³ met een gebruiksoppervlak circa 630 m².

De woning bevindt zich in het bos en is omringd door verschillende landgoederen. Op korte afstand zijn de plaatsen Leersum, Doorn en Wijk bij Duurstede met verschillende voorzieningen zoals winkels, scholen, sportverenigingen en horeca. Ook is de snelweg binnen enkele minuten te bereiken.

Indeling:
Via de entree komt u in de hal deze is voorzien van een garderobe, toilet, trap naar het souterrain en de 1e verdieping en geeft toegang tot de woonkamers, keuken en werkkamers. De woonkamers hebben een passende vissengraat vloer, zijn en suite en hebben grote openslaande deuren naar de veranda die uitzicht geeft op de ruime tuin. Via de woonkamers bereikt u de woonkeuken met verschillende inbouwapparatuur onder anderen; 6-pits Boretti gasfornuis, twee ovens, koelkast, vriezer en vaatwasser. Ook heeft de keuken een sfeervolle openhaard.

Souterrain:
Het souterrain is bereikbaar via een eigen entree en is voorzien van 4 zeer ruime kamers werkkamers, toilet, de originele keuken met pantry en een technische ruimte met CV-opstelling. Alle kamers zijn voorzien van daglicht.

1e verdieping
Via de ruime overloop bereikt u de vier slaapkamers en twee badkamers. De slaapkamers hebben allemaal vaste kasten, lambrisering en zijn zeer ruim. Via de ouderslaapkamer komt u in de grootste badkamer die is voorzien van toilet, bidet, dubbele wastafel, douche en een vrijstaand bubbelbad. De andere badkamer is ook zeer ruim en heeft een toilet, wastafel, ligbad en een douche.

Tuin
De zeer grote tuin heeft verschillende plekjes om de hele dag heerlijk van de zon te genieten. Ook heeft de tuin een vijver, een houtenschuur met overkapping, gazon, perken en een plek voor de herten. Onder de overkapping staat een rookoven waar heerlijke gerechten kunnen worden bereid. Verder is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.