Terug naar overzicht

Achterbrei 3, Ingen

Achterbrei 3, Ingen

Op een zeer fraai gelegen locatie, aan de rand van het rustieke dorp Ingen, ligt deze prachtige en zeer goed onderhouden T-boerderij. Deze monumentale boerderij is kenmerkend voor de Betuwe en ingedeeld in twee prachtige separate woningen.

Onder één dak bevinden zich twee volwaardige woonhuizen. Daarnaast bevindt zich op het perceel een vrijstaand gastenverblijf, oorspronkelijke voormalige vloedschuur, een boomgaard en een paardenweide. De traditionele hooiberg maakt het nostalgische plaatje compleet. In combinatie met de oorspronkelijke elementen is het een aangename en sfeervolle woonplek.
Een ideale locatie voor bewoning met twee gezinnen, of misschien denkt u met een blik op de toekomst aan het zogenaamde ‘generatie wonen’; het samenwonen van twee of drie generaties in hetzelfde huis, maar toch apart. Alles is hier mogelijk.

T-boerderij met twee woningen
Beide woningen zijn zeer stijlvol en met zorg gerenoveerd. U ervaart hier de historische sfeer in combinatie met comfortabel woongenot. De oorspronkelijke stijlkenmerken zoals de gebinten en de schouwen in de keuken zijn in beide woningen terug te vinden.

De woningen zijn als volgt ingedeeld.

Eerste woning / Achterhuis (zie fotoreportage eerste reeks foto’s):
De entree met ruime hal en toilet geeft toegang tot de verschillende vertrekken zoals de woonkeuken en de woonkamer. Via een open trap bereikt u de bovenverdieping. In de hal bevindt zich het toilet en de provisieruimte.

De woonkeuken met vloerverwarming is ingericht met een prachtige nostalgische schouw boven het 5-pits gasfornuis. Het granieten aanrechtblad, de oven, de vaatwasser en koelkast maken de keuken compleet. Door de aanwezigheid van een houtkachel biedt dit vertrek veel sfeer en comfort zodat het hier heerlijk vertoeven is.

De meer dan royale woonkamer (maar liefst 130 m2) met massief eiken vloer heeft een zitgedeelte dat is uitgevoerd met een Belgisch hardstenen vloer. Dit gedeelte is voorzien van vloerverwarming. Ook in deze ruimte ervaart u de sfeer van een monumentale boerderij. Over de hele breedte van de woonkamer bevindt zich een vide. Deze vide zorgt voor een open verbinding met de eerste verdieping.

Op deze verdieping bevinden zich een separaat toilet, een CV-ruimte, twee ruime en lichte slaapkamers, een ouderwetse bedstee en een walk-in closet waar ook plaats is voor een wasmachine en droger. Deze ruimte is ook geschikt om een extra slaapkamer van te maken. De bedstee is voorzien van een 2-persoons-slaapplaats.
De luxe badkamer is voorzien van vloerverwarming, douche, wastafel en het oude gietijzeren ligbad op pootjes past perfect bij de stijl van de woning.

Tweede woning / Voorhuis (zie fotoreportage vanaf voorkant boerderij met terras):
De tweede woning is gesitueerd aan de tuinzijde van de boerderij. Vanuit de hal met oude marmeren tegels komt u in de eetkamer met een gedeelte dat in gebruik is als tv-kamer.
In deze kamer is een aansluiting voor een open haard aanwezig.
Vervolgens bereikt u met twee treden de ruime woonkamer. De houten vloeren, het balkenplafond en de houtkachel zorgen voor de landelijke uitstraling. Vanuit de woon- en eetkamer en de extra werkkamer heeft u zicht op de prachtige vrij gelegen tuin en de boomgaard.

De woonkeuken is voorzien van vloerverwarming en uitgevoerd met een hardstenen aanrechtblad en voorzien van de benodigde inbouwapparatuur zoals een 5-pitsgasformuis met oven, een cooker, een vaatwasser en een koelkast. Hier bevindt zich ook de toegang tot een ruime kelder. Aan de keuken grenst de bijkeuken met een provisiekast en een bergvliering. Bij een ruime hal, die grenst aan de woonkamer, bevindt zich het toilet. Vanuit deze hal komt u op de eerste verdieping. Op deze verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, waarvan één kamer met vaste kastenwand en walk-in closet. Verder vindt u op deze verdieping een wasruimte waar ook de cv-ketel is geïnstalleerd. Vervolgens is op deze verdieping een separaat toilet en een luxe badkamer voorzien van vloerverwarming, een inloopdouche, een wastafel en een ligbad.

Buiten:
Via de oprijlaan bereikt u de T-boerderij met vrijstaand gastenverblijf; een overkapping met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s; authentieke stallen met een bergvliering en aangrenzend een schuur. De tuin en boomgaard bieden veel rust en privacy. Voor de paardenliefhebbers is er een paardenweide en paardenstallen. De stallen zijn voorzien van automatische drinkbakken met lintverwarming bij vorst. Ieder jaar kunt u rekenen op de komst van het ooievaarskoppel dat dankbaar gebruik maakt van het ooievaarsnest.
De hooiberg en vloedschuur zijn gemeentelijke monumenten. Het is mogelijk om de binnenruimte van de stallen in te richten als bijvoorbeeld een werkplaats of een atelier.

Gastenverblijf (zie fotoreportage buitenverblijf met aangebouwde veranda):
Het vrijstaande gastenverblijf is ideaal om in te richten als Bed & Breakfast, atelier of praktijk-/werkruimte. De ruimte biedt voldoende mogelijkheden voor uw hobby’s, of om werken aan huis te realiseren. Het verblijf is voorzien van een toilet, keuken en houtkachel en wordt door de huidige bewoners gebruikt als gastenverblijf. De ruimte zal u verbazen. De eerste verdieping wordt momenteel als zolder gebruikt.
Met de aangebouwde veranda geniet u het hele jaar door van het buitenleven en de natuur.

Bijzonderheden:
• Monumentale Betuwse T-Boerderij geschikt voor dubbele bewoning. Beide woningen zijn gerenoveerd met behoud van authenticiteit en voorzien van hedendaags comfort.
• De hooiberg en vloedschuur zijn gemeente monumenten.
· Buitengewoon, vrij wonen op een landelijke en groene woonlocatie met gevoel van rust, privacy en ruimte.
· Riant multifunctioneel bijgebouw voor vele doeleinden te gebruiken zoals beroep/praktijk aan huis, atelier c.q. winkel of galerie, Bed & Breakfast.
· Ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen en dierenliefhebbers.
· Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
· Op korte termijn wordt glasvezel aangelegd.
· De aangrenzende weilanden zijn eventueel te koop.

Om een goed beeld te krijgen van het geheel nodigen wij u graag uit om deze prachtige boerderij te bezichtigen.