Terug naar overzicht

Leenaert Nicasiusstraat 13, Amersfoort

Leenaert Nicasiusstraat 13, Amersfoort

Het komt niet vaak voor dat wij op deze unieke locatie een bijzonder charmante woning mogen aanbieden. Daarom is deze woning aan de Leenaert Nicasiusstraat in alle opzichten een bezichtiging waard.
Wij geven u alvast een aantal redenen: op de ‘Nederberg’ aan de zuidrand van de binnenstad, zijn rond 1900 77 woningen gebouwd, het zogenaamde wijkje 77. De Johannes Tolliusstraat en de Leenaert Nicasius(dwars)straat maken hiervan onderdeel uit. Het wijkje kenmerkt zich door de smalle straatjes, de tuindorpachtige opzet en de historische architectuur. Niet voor niets is dit een beschermd stadgezicht.

Deze sfeervolle woning voldoet aan de woonwensen van deze tijd zoals glad gestucte muren, dubbele beglazing HR++ en een fraaie verbouwde bovenverdieping. Daarnaast zijn de authentieke details aanwezig, zoals glas in lood ramen, houten balken en een originele trekbel in de hal.

Een super leuke woning op een fantastische locatie voor een klein gezin of starters. U woont als het ware in een klein dorp met alle faciliteiten van de stad in de directe nabijheid zoals de winkels aan de Utrechtseweg, kinderopvang en het NS-station en de binnenstad van Amersfoort op loopafstand. Daarnaast is de gemeenschappelijk tuin aan de overkant van de straat een leuke plek om te socializen met de buren. Ook de kleedjesmarkt en buurtborrel behoren tot een gezellig jaarlijks ritueel.

De indeling is als volgt:
Via de voortuin bereikt u de entree en hal met originele trekbel. In de hal bevindt zich een praktische trapkast met extra bergruimte. Vervolgens loopt u door naar de sfeervolle woonkamer met grenen houtenvloer. Omdat de trap naar de bovenverdieping is verplaatst, heeft u vanuit de woonkamer (via een afgesloten deur) toegang tot de verdieping. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de keuken waar ook de aansluiting voor de wasmachine en de cv-ketel is geplaatst. De badkamer grenst aan de keuken en is voorzien van een wastafel, douche en toilet.

Op de bovenverdieping bevinden zich drie kamers, waarvan de ouderslaapkamer aan de tuinzijde. De dakkapel zorgt voor ruimte en veel lichtinval. In deze kamer heeft u via de vlizotrap toegang tot de bergvliering. De overige twee kamers bevinden zich aan de voorzijde. Via een schuifdeur zijn de kamers van elkaar gescheiden.

Tuin:
De diepe zonnige achtertuin heeft een achterom en is een heerlijke plek waar rust en privacy zijn gewaarborgd. In de tuin bevindt zich ook de aangebouwde berging.

Kenmerken:
– charmante tussenwoning op unieke locatie op de Nederberg in Amersfoort-Zuid.
– rustige omgeving met alle faciliteiten in de directe nabijheid; kinderopvang, ns-station Amersfoort, binnenstad van Amersfoort.