Terug naar overzicht

Havik 28, Amersfoort

Havik 28, Amersfoort

Wonen in een zo goed als nieuw huis, achter een monumentale gevel op het mooiste plekje in het historisch centrum van Amersfoort.

Met trots bieden wij u dit unieke herenhuis aan, gelegen aan een autoluwe gracht in de binnenstad. Na een brand in 1967 is het pand grotendeels herbouwd, waarbij het monumentale beeld zorgvuldig is hersteld. Aan de voorzijde van de woning kijkt u uit op de rustieke en karaktervolle gracht en waant u zich terug in de tijd.

Dit is dé plek waar Amersfoort ooit is ontstaan. Het historisch centrum van Amersfoort is een gewilde plek om te wonen. Niet alleen ademt elke steen het verleden uit, u vindt ook alle voorzieningen op loopafstand: gezellige terrassen, restaurants, musea, theaters, bioscopen en een keur aan winkels. Achter de klassieke gevel van het pand bevindt zich een recent volledig gemoderniseerd en hoogwaardig afgewerkte woning, die aan alle eisen van het hedendaags comfort voldoet. Het huis is instap-klaar en zo te betrekken. Er hoeft zelfs niet meer geschilderd te worden. Werkelijk alles in het pand is aangepakt tijdens de verbouwing en het resultaat is een mooie, warme en sfeervolle woonplek, die verrassend is door de combinatie van oud en nieuw. Havik 28 is een prachtige woning waar de authentieke uitstraling aan de buitenzijde hand-in-hand gaat met het hedendaags comfort en de strakke afwerking van de 21ste eeuw aan de binnenzijde van het pand.

De indeling is als volgt:
Via de mooie buitendeur met kroonlijst op de begane grond komt u direct in een luxe, moderne woonkeuken voorzien van al het kookcomfort dat u zich kunt wensen zoals een kookeiland, inductiekookplaat, koel/vriescombinatie, twee ovens (combimagnetron en oven), een vaatwasser en veel kastruimte. Achter de glazen wand met stalen kozijnen is een mooie lichte werk-/slaapkamer gemaakt. Door de aanwezigheid van een eigen sanitaire unit (met inloopdouche, wastafel, designradiator en een apart toilet) is deze kamer ook goed als slaap- of logeerkamer te gebruiken. Het glas zorgt voor een open uitstraling met het gevoel dat er toch nog contact is met de woonkeuken. De gehele benedenverdieping is voorzien van een moderne gietvloer met vloerverwarming. De sfeervolle houtkachel zorgt ervoor dat de woonkeuken een aangename plek is om met gasten te genieten van een borreltje of maaltijd. Zomers speelt het leven op het Havik zich grotendeels voor de deur af, waarbij bewoners op de gracht op hun bankje naar de voorbijgaande bezoekers van de binnenstad kijken. Met de voordeur open en dicht bij de woonkeuken is het op zomerdagen heerlijk zitten buiten, waarbij de zon de gehele dag op de voorkant van het pand staat.

Eerste verdieping:
Via de open trap bereikt u de eerste verdieping waar zich de woonkamer bevindt. De trap in het midden van deze ruimte zorgt voor twee gezellige zitgedeelten waarvan één gedeelte met een (tweede) houtkachel. Met veel lichtinval en een uniek zicht op de gracht en zijn karakteristieke grachtenpanden is dit een hele fijne en rustige plek. De gehele verdieping is voorzien van een nieuwe houten vloer.

Tweede verdieping:
Op deze verdieping bevindt zich het slaapgedeelte van de woning. Ook de badkamer op deze verdieping is luxe en stijlvol afgewerkt met een ruime inloopdouche, een vrijstaand ligbad, een extra brede wastafel, een toilet, een designradiator en ook hier vloerverwarming. Via de dakkapel aan de zijkant van het huis valt er veel licht binnen. Op zomerdagen kunt u met een stoeltje in het raam zitten en zo de ochtendzon pakken. De vide op de slaapkamer kan eventueel verder worden afgewerkt en biedt ruimte voor een extra (logeer)bed.

Het huis is recent grondig verbouwd, waarbij werkelijk alles is aangepakt:
– Nieuw sanitair en nieuwe keuken.
– Nieuwe trappen en deuren.
– Dakisolatie aan de buitenzijde, nieuwe dakgoten.
– Nieuwe dakkapel aan voor- en zijkant.
– Nieuwe leidingen voor alle installaties inclusief een nieuwe cv-ketel.
– Nieuwe plafonds door de hele woning.
– Nieuwe kozijnen aan de voorkant.
– Bijna overal dubbel glas geplaatst met monumentenglas.
– Nieuwe kachelinstallatie incl. twee nieuwe houtkachels.
– Alle wanden opnieuw gestukt en schilderwerk binnen en deels ook buiten gedaan.

De volledige lijst lichten wij graag toe tijdens een bezichtiging aan deze fantastische woning.

Het centrum van Amersfoort is vanaf begin dit jaar autoluw en op het Havik zijn de parkeerplaatsen (m.u.v. de vier gehandicaptenplaatsen) inmiddels weg gehaald. Over ongeveer drie jaar wordt het Havik opnieuw ingericht. Naar verwachting komt er dan nog meer groen en ruimte voor de natuur op de gracht. Voor het zover is is de straat tijdelijk ingericht met grote bloemenbakken, wat al een bijzonder vrolijk gezicht is.