Terug naar overzicht

Graaf Lodewijklaan 9, Amersfoort

Graaf Lodewijklaan 9, Amersfoort

Altijd al in een Rijksmonument willen wonen? Of liever een locatie waar de rust van de natuur en de reuring van de stad goed wordt gecombineerd? Of vindt u juist indeling en een hoogwaardig afwerkingsniveau belangrijk? De Graaf Lodewijklaan 9 is zonder meer hét antwoord op deze vragen.

Dit bijzondere herenhuis is gevestigd in de voormalige Juliana van Stolbergkazerne en daarmee maakt de voorgevel deel uit van het Rijksmonument dat dateert uit 1889. Opvallende details zoals het siermetselwerk en de karakteristieke raampartijen geven het complex een statige uitstraling. Achter deze monumentale gevel zijn in de jaren ‘80 diverse woningen gerealiseerd. U woont hier dus in een modern woonhuis dat voldoet aan de hedendaagse bouwkwaliteit met onder andere betonnen vloeren (begane grond en eerste verdieping), dubbele beglazing en geïsoleerde wanden. Daarbij geniet juist deze woning een hoogwaardig afwerkingsniveau met onder andere een fraaie gerookte eikenhouten vloer en design keuken.

De indeling is als volgt:
Via de diepe en verzorgde patio-voortuin bereikt u de woning. Al vanaf binnenkomst valt de hoogwaardige afwerking op, de eerdergenoemde vloer en de glad gestucte wanden geven een gevoel van frisheid en luxe. In de hal bevindt zich een garderobenis en doorgang naar de woonkamer. De woonkamer wordt verbonden met de hal en leefkeuken via bijzondere glazen deuren die een fijn gevoel van ruimte geven. In de hal bevindt zich de trapopgang naar de eerste verdieping en een leuk modern toilet. De moderne leefkeuken is vormgegeven door een zeer mooi design (Kevin Hughes) welke zich kenmerkt door opvallende en unieke details en daarbij beschikt de keuken over alle benodigde inbouwapparatuur. De achtertuin bereikt u middels openslaande deuren.

Eerste verdieping:
De overloop biedt toegang tot de verschillende ruimtes, aan de achterzijde een sfeervolle slaapkamer waar u de karakteristieke raampartijen van het monument ziet terugkomen. Ook geniet u hier van een heerlijk vrij uitzicht over het Juliana Stolbergpark. Aan de voorzijde bereikt u via een klein afstapje de moderne badkamer, ook deze is hoogwaardig afgewerkt en voorzien van een ligbad-douche combinatie, dubbele wastafel en toilet.

Tweede verdieping:
Op de overloop bevindt zich een wasmachineaansluiting en, netjes weggewerkt in een kast, de CV-ketel. Verder biedt de overloop toegang tot een derde slaap-/werkkamer en vindt u op deze verdieping vooral veel handige opbergruimte. Daarbij biedt de tweede verdieping de mogelijkheid tot uitbreiding door het plaatsen van een dakkapel.

Tuin:
Zowel de voor-als achtertuin zijn fraai aangelegd en goed onderhouden. De achtertuin van de woning bevindt zich aan de monumentale voorkant van het Rijksmonument, dit grenst aan het prachtige Juliana Stolbergpark. Omdat de omsloten tuin van het park wordt gescheiden middels een beukenhaag, geniet u hier van veel privacy. De tuin aan de voorzijde bevat een gezellig patio en biedt tevens toegang tot de aangebouwde berging.

Waarom de Graaf Lodewijklaan 9 een bezichtiging waard is:
– Wonen in een Rijksmonument met hedendaags comfort
– Hoogwaardige afwerking en instapklaar
– Bijzondere centrale ligging, op loopafstand van winkels, het centraal station, bos en park, uitvalswegen en de historische binnenstad van Amersfoort

Heeft u interesse in deze woning? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging.
Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.