Werkwijze tijdens Corona

apr 10, 2020

Door het Corona virus staat de wereld op zijn kop. Toch worden er ook in deze tijd huizen gekocht én verkocht. Er zijn wel enkele maatregelen genomen die wij hanteren voor onze opdrachtgevers. Je vraagt je vast af welke veranderingen er zijn in deze tijd omtrent de aan- en verkoop. Daarom hebben wij de belangrijkste vragen voor jou op een rij gezet.

Kan ik in deze tijd nog steeds de woning van mijn dromen vinden?

Jazeker, behalve de eerste week nadat de verscherpte regelgeving omtrent Corona inging, zijn er behoorlijk veel nieuwe huizen en appartementen aangemeld op Funda. Deze periode in het jaar worden er jaarlijks in verhouding veel huizen aangemeld vanwege de zomertijd (langere dagen), de buitenomgeving die mooi in bloei staat en traditioneel, gezien de lente, die een startpunt is voor veel nieuwe woningzoekenden.

Ik wil mijn woning in de verkoop zetten, is dit wel de juiste tijd?

Potentiële kopers die even pas op die even plaats maken, dat zijn me name degenen met een baan of onderneming in een branche die momenteel geraakt wordt. Maar we merken ook dat een bepaalde groep juist extra gemotiveerd is geraakt om nu een huis te kopen. Het vermoeden dat de concurrentiepositie voor kopers verbeterd is, draagt daar aan bij, evenals een aanstaande rentestijging. Ook zijn er verkopers die nu even pas op de plaats maken, dus in dat opzicht verbetert ook de concurrentiepositie voor de verkoper die nu wel mogelijkheden ziet.

Wat is er met betrekking tot de situatie omtrent Corona veranderd in de werkwijze bij AnneFemNVMMakelaardij?

Net als de rest van Nederland hebben ook wij een bepaalde modus moeten vinden hoe te werk te gaan. We hebben aan de hand van de richtlijnen van het RIVM onze aanpassingen gedaan in de manier van werken. Voor bezichtigingen, verkoopgesprekken, bouwtechnische keuringen, eindinspecties etc. geldt dat wij ons strikt aan de richtlijnen houden door afstand te bewaren tijdens afspraken, niet meer dan twee personen toelaten in een huis/appartement, zorgen voor de mogelijkheid om handen met desinfecterende zeep te wassen en indien gewenst is het mogelijk om alle afspraken heel persoonlijk te begeleiden en zo het zekere voor het onzekere te nemen.

Als er een koopakte getekend moet worden hoe gaat dat in zijn werk momenteel?

De koopovereenkomst kunnen wij eerst telefonisch doornemen met zowel de kopen als de verkoper. Zodra beide partijen akkoord zijn met de inhoud, onderzoeken wij of de partijen de mogelijkheid hebben om te printen en te scannen. Voor het tekenen van de akte kunnen wij ook gebruik maken van Docusign, elektronische ondertekening. Als dat niet mogelijk blijkt, dan zorgen wij dat de geprinte versie bij jou thuis wordt afgeleverd.

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

CONTACT

Anne Fem NVM Makelaardij
Leusderweg 26
3817 KA Amersfoort

Telefoon: 033 2901100 | 06 25041962

 

ANNE FEM

Home

Wie zijn wij

Ons aanbod

Dit gaan we voor je doen

Contact