Taxatie Leusden

 

Ga je verhuizen of heb je net een huis gekocht in Leusden, en ben je opzoek naar een taxateur voor een taxatie van een woning? Anne Fem NVM Makelaardij helpt je hier graag mee. Een gevalideerd taxatierapport is een belangrijk onderdeel in het proces bij de aan- en verkoop van een woning. Door al jaren woningen te taxeren weten wij welke huizenprijzen realistisch zijn in Leusden. Wij taxeren voornamelijk in opdracht van particulieren, gemeenten en banken. Ben jij op zoek naar een deskundige partij met veel ervaring in het taxeren van woningen in Leusden, neem dan gerust contact op met ons kantoor.  

Alles wat je moet weten over een taxatie in Leusden 

Zodra je een huis koopt of wilt gaan verkopen is een gevalideerd taxatierapport de volgende stap in het proces. Een taxatie is nodig als je een hypotheek wilt afsluiten of als er sprake is van fiscale regelingen. Banken stellen hoge eisen wat ertoe leidt dat er zeer strenge eisen worden gesteld aan taxateurs. 

Wat is een taxatie? 

Simpel gezegd: taxeren is het beoordelen van de waarde van een woning, uitgewerkt en onderbouwd in een rapport. Dit wordt gedaan door een taxateur die onder andere kijkt naar de volgende aspecten: de staat van de woning, de omgeving van het huis en de gerealiseerde verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Vervolgens krijg jij een overzichtelijk taxatierapport met daarin een uitgebreide onderbouwing van de getaxeerde waarde van de woning.  

 

 

Taxatie nodig?

Bel ons en maak een afspraak via kantoor, we helpen je graag.

Wanneer heb je een taxatie nodig? 

Er zijn verschillende redenen wanneer een taxatie nodig is. Denk hierbij aan de volgende situaties: 

  • Waardebepaling voor een aan- of verkoop van een woning; 
  • Het verkrijgen van een financiering, vaak in de vorm van een hypotheek, voor een aangekochte woning; 
  • Het opnieuw afsluiten van een hypotheek op het huis waarin je al woonde; 
  • Waardebepaling wegens een verbouwing van de woning; 
  • Waardebepaling wegens een echtscheiding en toedeling. 

Hoe werkt het? 

Een taxatie begint met een opname van de woning. Het doel hiervan is om de huidig staat van de woningen te beoordelen. Onder andere volgende onderdelen hebben invloed op de waarde van een woning: inhoud, woonoppervlakte, perceelgrootte, afwerking, architectuur en bouwkundige staat. Daarnaast onderzoekt de taxateur ook het eigendomsbewijs, kadastrale gegevens, bodemgesteldheid, bestemmingsplan, splitsingsakte en andere relevante stukken van de VVE (bij appartementsrechten). De waarde van dit allemaal bij elkaar vormt dan de uiteindelijke waarde van uw woning.  

Taxatie nodig?

Bel ons en maak een afspraak via kantoor, we helpen je graag.

Certificeringen voor woningtaxatie 

Het is belangrijk dat de taxateur die je woning taxeert is aangesloten bij het NWWI. Namelijk alle hypotheekaanbieders accepteren een taxatierapport met het NWWI-keurmerk. NWWI staat voor ‘Nederlands Woning Waarde Instituut’, een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het ‘Waarborgfonds Eigen Woningen’ (WEW), wat de uitvoerder van de ‘Nationale Hypotheek Garantie’ (NHG) is. Anne Fem NVM Makelaardij is als makelaarskantoor ook aangesloten bij het NWWI, waardoor alle relevante en betrokken instanties onze rapporten accepteren.  

Daarnaast staan wij als taxateur onroerend goed ingeschreven bij Stichting VastgoedCert, de kwaliteitsregister van makelaars en taxateurs, en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Verder zijn wij lid van de NVM, de grootste branche- en beroepsvereniging van makelaars, taxateurs en andere vastgoed deskundigen in Nederland.  

Contact opnemen 

Wil je een taxatie van je woning in Leusden? Anne Fem NVM Makelaardij helpt je graag hierbij. Met onze ervaring, kennis, vaardigheden en juiste certificeringen weten wij snel de juiste waarde van de woning te bepalen. Bij interesse neem contact op via het formulier of stuur een mail naar info@annefemnvmmakelaardij.nl. Heb je liever telefonisch contact, dan kan je bellen naar het nummer 033-2091100. Wij bieden ook taxaties aan in Amersfoort en Barneveld! 

Taxatie nodig?

Bel ons en maak een afspraak via kantoor, we helpen je graag.

CONTACT

Anne Fem NVM Makelaardij
Leusderweg 26 3817 KA Amersfoort
T: 033 2091100 | 06 25041962
E: info@annefemnvmmakelaardij.nl
BTW 8041.24.711.B.01
Kvk Utrecht 30127032