Waar staat NHG voor ?

feb 14, 2020

Een borgstelling (overeenkomst tussen een borg en een schuldeiser waarbij de borg zich verplicht een verbintenis van de schuldenaar na te komen, wanneer de schuldenaar zijn of haar verplichting niet na komt) die bij het afsluiten van een hypotheek met NHG wordt verstrekt aan jouw geld verstrekker.

Als je wegens onvoorziene omstandigheden niet meer kan voldoen aan de verplichting om jouw hypotheek te betalen (zoals bijvoorbeeld bij verlies van je baan, langdurig ziek zijn of een scheiding0 zal de NHG helpen door het treffen van een regeling, waarbij de hypotheeklast dragelijker wordt. In sommige gevallen behoort dit helaas niet tot de mogelijkheden en zal je de genoodzaakt zijn de woning te verkopen. in zo’n geval zal de NHG bekijken hoe de afbetaling van jouw restschuld opgelost kan worden. Hiervoor kan bijvoorbeeld een betalingsregeling worden getroffen of wordt de restschuld overgenomen en kwijtgescholden.

In 2020 is voor het aankopen van een huis met NHG een maximale koopsom van € 310.000,- vastgesteld, dit is op dit moment in Nederland de gemiddelde koopsom van een woning. Voor energiebesparende voorzieningen mag er, bovenop de koopsom, nog 6% extra geleend worden. Hier is sprake van bij bijvoorbeeld het vervangen van CV-ketels, plaatsen van zonnepanelen of extra isolatie.

Heb je vragen over financieren met of zonder NHG  neem dan gerust vrijblijvend contact op https://www.annefemnvmmakelaardij.nl  dan beantwoorden wij graag je vragen.

CONTACT

Anne Fem NVM Makelaardij
Leusderweg 26
3817 KA Amersfoort

Telefoon: 033 2901100 | 06 25041962

 

ANNE FEM

Home

Wie zijn wij

Ons aanbod

Dit gaan we voor je doen

Contact