Je huis verkoop klaar maken

nov 5, 2019

Naast een goede presentatie door de makelaar is de manier hoe je huis is ingericht tevens van belang. Als je door je huis loopt en kijkt door de ogen van een aspirant koper kijk dan vooral ook naar rommel of achterstallig onderhoud, maak daar een notitie van en onderneem actie. Spulletjes in je huis die je dagelijks ziet vallen misschien minder op én kunnen door de aspirant koper gezien worden als rommel. Hij of zij is in gedachten je huis al aan het inrichten.

Ons advies, rondslingerend speelgoed even opruimen, oude kranten en dozen naar het papieren afval, lege flessen naar de glasbak en een opgeruimd aanrecht.

In gedachten ben je vaak al bezig met je nieuwe huis en heb je niet meer zoveel zin om in je

huidige woning nog veel te klussen.

Tip: Denk bijvoorbeeld aan afgebladderde verf, piepende deuren of vieze/vochtige  muren. Het is een kleine moeite deze zaken aan te pakken, het kost weinig tijd en geld én het verschil in opbrengst van de woning kan groot zijn.

Tevens kan het zo zijn dat de aspirant kopers door het achterstallig onderhoud denken dat er meer achterstallig onderhoud is wat het proces kan vertragen.

Een huis helemaal naar de smaak van de aspirant koper inrichten gaat te ver. Maar het is goed om je huis zoveel mogelijk neutraal te koop aan te bieden. Gebruik dus geen uitgesproken objecten en overheersende felle kleuren. Zo geef je de ruimte voor fantasie aan de ander.

Zorg ook dat er voldoende licht in je huis komt, open de luxaflex of andere raam verduistering.

Zet vooral een boeket verse bloemen op tafel en/of een schaal met vers fruit en een lekker geurtje.

Voorkom vuil, zoals spinnenwebben en vlekken bijvoorbeeld in tapijt en ruim alles netjes op.

Zorg dat de toilet en de douche lekker fris ruiken, open indien mogelijk een raam of plaats een geurtje. Beetje afgezaagd maar de geur van zelf gemaakte appeltaart doet het ook altijd goed.

Heb je huisdieren?

Bij de bezichtiging van de woning is het wenselijk om de huisdieren zoveel mogelijk elders onder te brengen. Ga even wandelen met de hond of breng hem naar de buren. Als je katten hebt zet de kattenbak zoveel mogelijk uit het zicht en zet de voerbakjes zo nodig even achter een gesloten deur.

Zo is je woning klaar voor bezichtiging

CONTACT

Anne Fem NVM Makelaardij
Leusderweg 26
3817 KA Amersfoort

Telefoon: 033 2901100 | 06 25041962

 

ANNE FEM

Home

Wie zijn wij

Ons aanbod

Dit gaan we voor je doen

Contact