Hoe ga je zuinig om met water in je tuin? | Anne Fem nvm Makelaardij | Amersfoort

mei 19, 2022

Het is op de eerste plaats van belang je tuin slim in te richten. Water besparen begint namelijk al bij de inrichting van je tuin. Plant zoveel mogelijk groen, bij voorkeur in de grond in plaats van in een pot, en plaats zo min mogelijk stenen. Als je minder bestrating om je huis en in de tuin legt komt dit ten goede aan het regenwater in je tuin en dus aan de beplanting.

Kies planten die tegen droogte kunnen

Let daarbij goed op of je planten goed tegen droogte kunnen. Ook in Nederland hebben wij momenteel te maken met een periode van droogte en dat zal in de toekomst ook zo zijn. Zet dus geen dorstige planten in een deel waar veel en langdurig zon komt. Planten met grote bladeren verliezen veel water, daarom is het goed deze op een schaduwrijke plaats te zetten. Planten met een sterk wortelstelsel, denk bijvoorbeeld aan rozen, zijn goed bestand tegen droogte. Geef deze wel water als ze nog jong zijn en plant ze niet in een droge periode.

Spaar regenwater op

Steeds meer mensen plaatsen een regenton aan hun woning om zo van gratis water gebruik te kunnen maken als er een periode met veel regen heeft plaatsgevonden. Een regenton is er in alle soorten en maten van verschillende prijsklassen. Je kunt ze aansluiten op de regenpijp om zo het hemelwater in de regenton te laten lopen. Door middel van een kraantje aan de regenton kan je dit op elk gewenst moment gebruiken voor bewatering van je planten. In Nederland haalt 1 van de 6 tuinbezitters tuinwater uit de regenton.

In deze periode van droogte draag je zo ook ‘een steentje bij’.

CONTACT

Anne Fem NVM Makelaardij
Leusderweg 26 3817 KA Amersfoort
T: 033 2091100 | 06 25041962
E: info@annefemnvmmakelaardij.nl

BTW 8041.24.711.B.01
Kvk Utrecht 30127032

Privacy verklaring

CONTACT

Anne Fem NVM Makelaardij
Leusderweg 26
3817 KA Amersfoort

Telefoon: 033 2901100 | 06 25041962

 

ANNE FEM

Home

Wie zijn wij

Ons aanbod

Dit gaan we voor je doen

Contact