De traditionele makelaar versus de internet makelaar

mei 8, 2020

Overweeg je om jouw woning te verkopen maar weet je niet of je een traditionele makelaar of een internet makelaar wilt inschakelen?

Als je kiest voor een gecertificeerde NVM makelaar dan hebben zij allen dezelfde opleiding genoten en moeten ook permanente educatie blijven volgen. Wat is dan het verschil tussen beide makelaars?

De traditionele makelaar is de makelaar die je gewend bent. Zij of hij komt bij je langs, neemt de specificaties op van de woning en zal de juiste vragen stellen voor een goed lopende verkoop van de woning en daarbij niets over het hoofd zien. De makelaar levert een full-service dienst maakt gebruik van het grote netwerk en zal van het begin tot het eind de verkoop – in al haar facetten – verzorgen. Hierbij moet gedacht worden aan: een prijsbepaling, verkoopstrategie, helpen met de woning foto-klaar maken, bezichtigingen, contact leggen en houden met potentiële kopers, de onderhandeling, de juridische afwikkeling en uiteindelijk de overdracht bij de notaris.

Daarnaast is er de internet makelaar die vooral een online service biedt. De internet makelaar regelt de zaken waar meer specialistische kennis voor nodig is en zal de verkoper van de woning dus begeleiden in het bepalen van een vraagprijs, hulp bieden bij het onderhandelen en een koopcontract opstellen. De verkoper is dus zelf verantwoordelijk voor de foto’s, advertentietekst en dient tevens zelf de specificaties voor de woning aan te leveren.

Kortom, AnneFemNVMMakelaardij zal jou als traditionele NWM makelaar begeleiden en ontzorgen tijdens het gehele proces. Wil je van onze full service gebruik maken dan horen wij graag van jou.

 

CONTACT

Anne Fem NVM Makelaardij
Leusderweg 26
3817 KA Amersfoort

Telefoon: 033 2901100 | 06 25041962

 

ANNE FEM

Home

Wie zijn wij

Ons aanbod

Dit gaan we voor je doen

Contact